Nye avancerede produkter fra Furuno

5. februar 2019 | maritimedanmark.dk

2 201924222920

I dag er det sådan, at navigatøren har rigtig mange informationer han eller hun selv skal samle i sin hjerne: radarbilledet, gyrokompasset, ECDIS, AIS, GPS og så videre - samtidig med at der skal holdes udkig fra broen. Men nu er der hjælp at hente hos Furuno.

 

”Det vi gør nu, er at samle alle informationerne på én skærm - hvilket betyder at navigatøren får et meget bedre og hurtigere overblik. Så han eller hun kan koncentrere sig om at tage beslutninger ud fra ét samlet billede af situationen”, siger Freddie Hansen, adm. direktør i Furuno Danmark.

Systemet fungerer på den måde, at der i formasten opsættes et videokamera der dækker en vinkel på 99 grader. Det billede vises på en skærm - suppleret med informationer hentet fra radaren, gyroen, EGDIS ruteplanlægningen inklusive no-go zoner, AIS-oplysninger, GPS mm.

Oplysningerne er forsynet med forskellige farvekoder, gul/caution - det er noget der kommer imod en, blå - så er de medsejlende.

Når systemet er færdigudviklet, er det tanken at alle informationer skal projekteres op på indersiden af vinduerne, om natten suppleret med billeder fra et infrarødt kamera.

Se en video der viser hvordan systemer fungerer HER

Læs mere om de nye produkter fra Furuno i den seneste udgave af Magasinet Maritime Danmark.

 

2016 Serviceteam Skagen    .    Silovej 8, 1    .    DK-9900 Frederikshavn    .   &nbsp info@serviceteamskagen.dkPrivatlivspolitik
webbureau ittp