Største havneudvidelse nogensinde for Skagen er i fuld gang

Skagen Havn er i færd med at gennemføre havnens historisk største udvidelse, målt såvel på areal som økonomi. Det drejer sig om den såkaldte etape 3 udvidelse på 190.000 m2 nyt landareal, hvoraf FF Skagen lejer sig ind på 60.000 m2.

Havnedirektør Willy B. Hansen beretter, at udvidelsen i skrivende stund forløber planmæssigt på trods af Covid-19 epidemien.

»Der bliver arbejdet på fuld skrue, og vi følger fortsat planen fuldstændig. Vi har dog endnu ikke det fulde overblik over corona-situationen, hverken materielt eller personelt. Når vi kommer lidt længere hen på året, kommer vi nok til at se en indvirkning i en eller anden grad,« siger Havnedirektør Willy B. Hansen.

Havneudvidelsen forventedes oprindeligt færdig ved udgangen af januar 2021.

»Vi regner fortsat med at holde tidsplanen, men vil ikke afvise, at der muligvis bliver en mindre forsinkelse på baggrund af corona-udbruddet,« siger Havnedirektør Willy B. Hansen.

Skagen Havn håber at kunne overdrage arealerne til leje umiddelbart efter, at udvidelsen er færdig.

FF Skagen glæder sig til mere plads

Hos FF Skagen har de også været i fuld gang med at planlægge brugen af den tredjedel af arealet, som de har lejet sig ind på.

Virksomheden har blandt andet rejst rundt til nogle af landets containerterminaler for at samle inspiration til deres første prioritet i forbindelse med havneudvidelsen.

»Vi skal først og fremmest have flyttet al aktiviteten i Skagen Stevedore over på det nye område, da containerterminalens nuværende placering ligger uhensigtsmæssigt og giver meget intern kørsel. Samtidig står der pt. containere overalt på havnen, så vi glæder os til at flytte ind på det nye areal og få plads til at samle det hele,« siger Technical Director i FF Skagen, Thomas Rasmussen.

Anden etape for FF Skagen bliver at etablere nye lager-faciliteter til opbevaring af fiskemel.

Langtidsudleje styrker havnen

Hos Skagen Havn er det af stor betydning, at sammenlagt 100.000 m2 af det nye areal blev lejet ud, inden byggeriet gik i gang.
»Udvidelsen er så stor en investering, at det er vigtigt at sikre fremdrift på området. Derfor er det en klar styrkelse af forretningsplanen, at vi har været i stand til at langtidsudleje så stor en andel af havnearealet allerede,« siger Willy B. Hansen.

Havneudvidelsen i tal:

  • 190.000 m2 landareal
  • 1075 m kaj
  • Investering på 500 mio. kroner
  • Forventes at bibringe 100 nye arbejdspladser

Kilde: Fiskerforum.dk / Dato: 09.05.2020

Webbureau ITTP